Etiketter

tirsdag 19. mars 2013

PÅSKEMIDDAG

Det var egentlig min bursdag som var anledningen for Axel til å lage en 3-retters middag. Siden det er påske snart bestemte det delvis utvalget av råvarene.
Kan dette være noe dere har lyst på til påske?

Forrett:

- Store reker stekt i
- smør,
- finhakkete hvitløksfedd,
- dill,
- salt og pepper, servert med ruccola og et glass prosecco.

Hovedrett:


- Lammestek med ovnsstekt grønsaker:
- Mandelpotet,
- babygulrøtter,
- sjalottløk,
- rosenkål
- brekkebønner og
- rosmarin.

Hell buljong over kjøttet med jevne mellomrom. La det ferdigstekte kjøttet hvile litt og lag sausen av den resterende væsken og tilsett
- potetmel rørt ut i
-litt rødvin, 

- salt og pepper.  
Dette drakk vi en god rødvin til (Bordeaux Superieur)

Dessert:

Det ble en enkel, deilig og ikke så tung dessert av 
- en fersk ananas, delt i biter og dekket med
- vaniljesaus (eller/og krem).
Axel brukte proseccoen fra forretten til å lage en italiensk "Spritz", som er
- 3 deler prosecco,
- 2 deler Aperol og
- 1 del Farris.
Har du ikke Aperol, så kan du bruke Campari, som er ganske lik i smaken, men er rød i steden for oransje i fargen.
GOD PÅSKE!

onsdag 6. mars 2013

Sjokopålegg med nøtter

"Kjææææmpegodt på riskaker!"
Inspirert av bl.a. Lovely Liller, som har lagt ut en hel haug av oppskrifter for hjemmelaget nugatti, sjokopålegg... har jeg begynt å eksperimentere litt selv og den takknemlige  familien min har spist alt så fort at vi har fort gjort det til et fast innslag på frokostbordet, som muligens fordrenger Nugattien helt etterhvert?!

Jeg ristet
- 1 dl cashew nøtter og
- 1 dl hasselnøtter i ovnen i noen minutter til det begynte å lukte godt. Så malte jeg de så fint som mulig og rørte inn
- 1 dl melis,
- 1 dl (raw) kakao og
- 5 ss valnøttolje.
Massen fylte jeg på et rent syltetøyglass og oppbevarte det i kjøleskapet. Det ble så fort spist opp at jeg ikke kan uttale meg om holdbarhet...