Etiketter

søndag 9. juni 2013

Salat

Nå i sommervarmen er lysten på salat stor og overalt vokser nydelige ingredienser!
Jeg har sådd ruccola og mangold, men det vokser massevis av skvallerkål og vassarve i beddet også. Klikker du på lenkene kan du lese om hvor sunne disse urtene er - og se bilder, hvis du er usikker på hvilket "ugress" det er snakk om her. Du har det i hagen - helt sikkert!
Jeg liker å ha alt mulig i salaten: Jo flere farger jo bedre! Krydderurter som basilikum, salvie, gressløk, løpestikke, estragon, rosmarin... gir ekstra smak.
Dressingen er da vanligvis enkel:
- 1 del Balsamico eddik
- 2 deler olivenolje
- litt hvitløk eller sennep
- lit pepper og salt
Skal salaten være hele middagen lager jeg gjerne en dressing basert på rømme. Er det reker eller tunfisk i salaten passer det godt med litt ketchup og dill i rømmen.
Kikkerter, bønner, linser, nøtter eller frø sørger for at salaten metter og glutenfritt brød med hvitløksmør på siden gir ekstra karbohydrater.
Salat av unge spinatblader, sukkererter, minitomater (gule og røde), egg, glutenfrie maccheronis  og laks.

Alt-mulig-salat med tunfisk, strødd med nøtter, frø og parmesan.

Gjerne legg dine salattips i kommentarfeltet!

For flere oppskrifter med "ugress" se HER!
Spirer er også godt på salat. Les mer HER!