Etiketter

tirsdag 19. mars 2013

PÅSKEMIDDAG

Det var egentlig min bursdag som var anledningen for Axel til å lage en 3-retters middag. Siden det er påske snart bestemte det delvis utvalget av råvarene.
Kan dette være noe dere har lyst på til påske?

Forrett:

- Store reker stekt i
- smør,
- finhakkete hvitløksfedd,
- dill,
- salt og pepper, servert med ruccola og et glass prosecco.

Hovedrett:


- Lammestek med ovnsstekt grønsaker:
- Mandelpotet,
- babygulrøtter,
- sjalottløk,
- rosenkål
- brekkebønner og
- rosmarin.

Hell buljong over kjøttet med jevne mellomrom. La det ferdigstekte kjøttet hvile litt og lag sausen av den resterende væsken og tilsett
- potetmel rørt ut i
-litt rødvin, 

- salt og pepper.  
Dette drakk vi en god rødvin til (Bordeaux Superieur)

Dessert:

Det ble en enkel, deilig og ikke så tung dessert av 
- en fersk ananas, delt i biter og dekket med
- vaniljesaus (eller/og krem).
Axel brukte proseccoen fra forretten til å lage en italiensk "Spritz", som er
- 3 deler prosecco,
- 2 deler Aperol og
- 1 del Farris.
Har du ikke Aperol, så kan du bruke Campari, som er ganske lik i smaken, men er rød i steden for oransje i fargen.
GOD PÅSKE!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar