Da vi reiste rundt i New Zealand og Australia i forrige vinter (som der var sommer) var Pavlova en lettvint kake eller dessert, som vi spiste ganske ofte. Der er den en nasjonalrett og den glutenfrie marengsbunnen fås kjøpt ferdig overalt.
- 4 stk eggehvite (romtemperert) piskes sammen med
- ¼ ts salt og når den er stiv sakte tilsett
- 250 g sukker,
- 2 ts maisstivelse (maizena) og
- 1 ts (mild) eddik
Smør ut blandingen over bakepapir i en sirkel (2-3 cm høy) og stek den på 160C i ca en time.
Rett før servering legger du på kremen av
- 3 dl pisket fløte og
- 3 ss vaniljesukker* eller 2ss sukrin og så pynter du med
- bær etter sesongen og
- raspet sjokolade
Sant skal sies: Vi var alle litt småkvalme etter så mye sukker og krem. Hva tenkte vel den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova, da den ble servert til æren for henne??? Huff!?!
P.S. For å lese mer om reisen gå til www.konigsreiseblog.blogspot.com!
P.S. For å lese mer om reisen gå til www.konigsreiseblog.blogspot.com!
![]() |
Tropisk variant med sjokoladepudding, pisket krem og frukt |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar