Etiketter

tirsdag 12. november 2013

Shepherd's Pie

Jeg har bodd i Storbritannia i 1 1/2 år og har lært mye om matlaging der - spesielt når det gjelder desserter og kaker!
Storbritannia er jo ikke best kjent for kulinariske høydepunkter, men de siste årene har nok kokker som Jamie Oliver og Nigella Lawson gjort mye for en bedre omdømme!
I dag ble typisk "pub food" til middag: Shephards Pie.

Jeg begynte med å koke
- 4 til 5 poteter. Etter at jeg hadde tatt av det meste av skallet, brukte jeg en elektrisk visk for å forvandle de kokte potetene til potetmos, sammen med
- ca en kopp melk,
- en smørkladd,
salt og pepper.

Så brunet jeg
- lammekjøttdeig i rapsolje og tilsatt
- 1 løk i biter,
- 1/2 stang purreløk i skiver,
- 1 stor gulrot i terninger,
- frosne erter ( 2 håndfull),
(- 1 hvitløkfedd  og
- en kopp buljong. 
For bedre farge og konsistens tilsatt jeg
noen få dråper sukkerkulør og
- 1 ts potetmel rørt ut i litt matfløte.
Ha  over i ildfast form og dekk med potetmosen - og eventuelt litt revet ost.
Enjoy your meal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar