Om noen dager blir Lisa 10 år gammel og det skal feires!
Denne bursdagskaken tar hensyn til både bursdagsbarnet med cøliaki og venninnen med nøtteallergi.
Kok opp
- 200 gr margarin,
- 2 dl vann og
- 4 ss kakao og avkjøl før du blander det med
- 4 dl sukker
- 2 dl lettrømme
- 2 egg
- 2 dl maizena (maisstivelse)
- 1dl maismel
- 2 dl rismel
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
Bak ved 180 grader i ca 20-25 min.
Glasuren av
2ss smeltet smør.
2 ss kakao,
4 ss melis og
3ss fløte fordeles over kaken, som fortsatt er litt varm. Så dekorer med glutenfri pynt. En herlig saftig kake!
Hurra!
For en litt mer syrlig glasur se her.
For en stor langpanne fordobles oppskriften!
Kaken holdt seg saftig lenge!
Denne bursdagskaken tar hensyn til både bursdagsbarnet med cøliaki og venninnen med nøtteallergi.
Kok opp
- 200 gr margarin,
- 2 dl vann og
- 4 ss kakao og avkjøl før du blander det med
- 4 dl sukker
- 2 dl lettrømme
- 2 egg
- 2 dl maizena (maisstivelse)
- 1dl maismel
- 2 dl rismel
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
Bak ved 180 grader i ca 20-25 min.
Glasuren av
2ss smeltet smør.
2 ss kakao,
4 ss melis og
3ss fløte fordeles over kaken, som fortsatt er litt varm. Så dekorer med glutenfri pynt. En herlig saftig kake!
Hurra!
For en litt mer syrlig glasur se her.
For en stor langpanne fordobles oppskriften!
Kaken holdt seg saftig lenge!
Nå står kaka i ovnen og skal straks tas ut. Skal den være helt flytende? Jeg doblet oppskriften.
SvarSlettJeg stekte den i 35 min og da var den som alle andre kaker, fast og fin. Og kjempegod! Jeg fant bare fuldkornsmel fra demeter (coop mega). Fungerte veldig fint! Kakk for oppskriften:)
SlettTakk for at du deler dine erfaringer her! Så bra at du ble fornøyd med resultatet!
Slett