Etiketter

lørdag 21. juli 2012

Sjokomakroner med Ganache fyll

I et australsk magasin kom jeg over en oppskrift for sjokomakroner fylt med deilig sjokokrem i en reklame for Savour Chocolate&Patisserie School. Siden makroner er glutenfrie måtte jeg prøve oppskriften med en gang vi kom hjem - og det har blitt mange runder siden!
Jeg halverte mengden og oversatt noen ingredienser til norske varianter.
MAKRONENE:
Skill
4 egg dagen i forveien og la eggehvitene sitte på kjøkkenbenken uten lokk. (Bruk eggeplommene i noe annet). Mal
100g mandler i blenderen og tilsett
100g melis og
10g bakekakao.
Visk eggehvitene med
litt bakepulver og tilsett
70g sukker etterhvert.
Forsiktig rør inn mandelblandingen og fyll massen i en sprøytepose eller en brødpose og klipp av hjørnet. Lag rundinger (ca 3 cm) på bakepapir og bak på 160C i 20 min. (Den opprinnelig oppskriften har bare den halve baketiden, men da blir makronene for klissete.)
GANACHE FYLL:
Kok opp
100g fløte og hell over
100g mørk kokesjokolade og rør sammen med
10g smør
Fordel sjokokremen på halvparten av makronene og legg de sammen to og to.
Supergodt til en kopp kaffe!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar