Etiketter

onsdag 4. juli 2012

Sommer: Tid for salat!

Endelig har sommeren kommet til Midtnorge også - og hvert år er jeg forundret over hvor voldsom plantene gror i den korte vekstperioden! Vi har utvidet grønnsakshagen, men ærligtalt så var jeg pessimistisk. Nå høster vi svære reddikker, ruccola og mangold i bøtter og spann! De blir det fine salater av! -Spessielt i kombinasjon med hageurter, som persille, gressløk, rosmarin og basilikum. (Det sistnevnte vokser på kjøkkenbenken).
 Her er gårsdagens middag. Jeg hadde lagt bondebønner i bløt over natten og kokte de i en time. Minstedatter på 4 hjalp med å fjerne den tykke "huden". Eggene kokte i samme vannet i 10 minutt. Hun kuttet også agurk, paprika og cherrytomater. I tillegg til bønnene hjalp kyllingkjøtt med å mette. Jeg strødde gresskarkjerne, solsikkefrø og cashewnøtter over det hele til slutt og satt en rømmeklatt på toppen.
Dressing: Olivenolje, hvit balsamico, sennep og litt salt og hvitløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar