Etiketter

søndag 3. april 2011

FENNIKEL-POTET-BRØD

Dette er mitt første forsøk på en helt egen brødoppskrift og den var meget vellykket.
Brødet ble saftig og overhodet ikke smulete.

Jeg blandet
- surdeigen (se forrige innlegg) med
- 3 dl cultura
- 1 dl vann
- 1 ts hvitvinseddikk
- 2 ts støtt fennikel
- 1ss fiberhusk,
- 2 dl bokhvetemel
- 1 dl maismel
- 0.5 dl polenta
- 1.5 dl rismel
- 0.5 dl hirseflakk
- 2ss dl sesamfrø
- 1 ts salt
- ss honning
- 2 små kokte poteter
- 1ss rapsolje
Etter å ha eltet deigen godt i maskin, fordelte jeg den i 6 muffinsformer (>rundstykker) og en brødform, pyntet med bokhveteflakk og satt den til heving i ca. 1 time før jeg bakte alt på 200*C. Rundstykkene var ferdige etter 25 min og brødet etter 45 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar