Denne oppskriften er basert på en tysk sitronkakeoppskrift* og ga sommerfriske muffins, dekorert med sommerfugler- strøssel fra Freia**.
Muffinsrøra er laget av
200g myk smør og
200g sukker, som røres sammen og så tilsettes plommene av
4 egg.
250g glutenfri mel,
2 ts bakepulver og nesten all juicen og reven skall av
1 sitron røres også inn. (Spar en ts sitronjuice til kremen).
De 4 eggehvitene piskes stiv med litt salt og blandes in i deigen, som så fordeles i muffinsformer.
Bakes på 200C i 20-30 min.
Når muffinsene var godt avkjølt sprøytet jeg en krem av ca
3 ss myk smør,
8 ss melis,
1 ts sitronjuice og
litt gurkemeie på toppen. (Bland til riktig konsistens). Det er gurkemeien, som gir en nydelig gulfarge (uten å gi smak) - helt naturlig!
* T. Marquardt/B.-M. Lanzenberger: Glutenfrei geniessen, GU 2008 (3. Aufl.)
** Obs! Noen typer strøssel inneholder gluten.
Muffinsrøra er laget av
200g myk smør og
200g sukker, som røres sammen og så tilsettes plommene av
4 egg.
250g glutenfri mel,
2 ts bakepulver og nesten all juicen og reven skall av
1 sitron røres også inn. (Spar en ts sitronjuice til kremen).
De 4 eggehvitene piskes stiv med litt salt og blandes in i deigen, som så fordeles i muffinsformer.
Bakes på 200C i 20-30 min.
Når muffinsene var godt avkjølt sprøytet jeg en krem av ca
3 ss myk smør,
8 ss melis,
1 ts sitronjuice og
litt gurkemeie på toppen. (Bland til riktig konsistens). Det er gurkemeien, som gir en nydelig gulfarge (uten å gi smak) - helt naturlig!
* T. Marquardt/B.-M. Lanzenberger: Glutenfrei geniessen, GU 2008 (3. Aufl.)
** Obs! Noen typer strøssel inneholder gluten.
Hei. Hva er steketid og temperatur ?
SvarSlettOiii - det sa jeg ikke noe om, nei...beklager!!! Steketiden er litt avhengig av størrelsen: 200C i 20-30 min. TAKK for at du sa ifra!
Slettfor en fin oppskrift silja gleder meg til og prøve den
SvarSlett