Om to dager feires det Santa Lucia på skolen og siden jeg dessverre ikke kan regne med at de har tenkt på Lisa har vi bakt lussekatter i kveld - og det var kjempe koselig og ganske fort gjort! Skal dele oppskriften med en gang (i steden for å rette juletentamen...sukk):
Jeg blandet
- 3dl maismel,
-1 dl soyamel,
-2 dl rismel
-1 dl maizena,
-1 ss fiberhusk,
-4 ss (vanilje)sukker*,
-1 ts gurkemeie,
-1 ts kardemomme og rørte inn
-1,5 dl lunken melk, som jeg hadde oppløst
-25g gjær i,
-1 dl rømme og
- 2 egg.
Etter at deigen hadde stått i ca 30 min, formet vi lussekattene, pyntet de med rosiner og penslet de med sammenpisket egg. Igjen hevet de litt (ca 15 min) før vi satt de inn i den varme ovn ved 180C og bakte de i ca.15 min.
Nå kan Luciadagen komme!
* Jeg laget vaniljesukker selv med å legge oppbrukte vaniljestenger i sukker på glass. Kjøper du vaniljesukker anbefaler jeg å blande 50/50 med vanlig sukker.
Jeg blandet
- 3dl maismel,
-1 dl soyamel,
-2 dl rismel
-1 dl maizena,
-1 ss fiberhusk,
-4 ss (vanilje)sukker*,
-1 ts gurkemeie,
-1 ts kardemomme og rørte inn
-1,5 dl lunken melk, som jeg hadde oppløst
-25g gjær i,
-1 dl rømme og
- 2 egg.
Etter at deigen hadde stått i ca 30 min, formet vi lussekattene, pyntet de med rosiner og penslet de med sammenpisket egg. Igjen hevet de litt (ca 15 min) før vi satt de inn i den varme ovn ved 180C og bakte de i ca.15 min.
Nå kan Luciadagen komme!
* Jeg laget vaniljesukker selv med å legge oppbrukte vaniljestenger i sukker på glass. Kjøper du vaniljesukker anbefaler jeg å blande 50/50 med vanlig sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar