Etiketter

fredag 9. november 2012

Karamell popcorn

Popcorn er naturlig glutenfritt og denne søte varianten er et populært bidrag til fester, lett å lage og alle tåler det (så lenge man ikke bruker smør).
Da Lisa hadde med seg karamell popcorn til  fotballlagets sesongavsluttningen ble jeg spurt hvordan man lager det.
Oppskriften er meget enkel, men kanskje ikke like utbredt her som i U.S.A hvor jeg har lært å lage det:

Varm ca.
- 2 ss kokosolje (eller rapsolje... eller en annen smaksneutral olje) i en stor gryte og tilsett
- maiskjerner til bunnen er dekket og dekk til. I den varme oljen begynner maisen å poppe. Rist gryten innimellom og tar den vekk fra varmen når det begynner å bli lenge mellom "poppene".
Den brennes lett!  Vent med å løfte lokket til det har blitt helt stille. Hell over i en stor ildfast bolle.
Igjen varm
- 2 ss kokosolje og hell i
1 dl sukker (eller litt mer). Sukkeret vil etterhvert smelte. Bruk en skje, som tåler høye temperaturer (av tre eller metall) og rør til all sukker er smeltet og begynner å bli brun. Hell den flytende "karamellsausen" forsiktig utover hele popcornet og rør om. Når det hele har blitt kjøligere, bruk hendene til å brekke opp klumpene. Ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar