Etiketter

søndag 11. november 2012

Tysk julebakst: Zimtsterne/kanelstjerner


Egentlig er det enda en god stund til jul, men vi gleder oss sånn, at vi tyvstartet med julebaksten i dag.
Det er første gangen at vi baker glutenfritt til jul, siden vi reiste "jorda rundt" i fjor (se konigsreiseblog.blogspot.com).
En av de tyske klassikerne, Zimtsterne (= kanelstjerner), er faktisk glutenfri og da var det naturlig og begynne med den.
Denne oppskriften er fra Dr. Oetker*:

Pisk
- 3 eggehviter til de er stive og sakte tilføy
- 250g melis. Ta 2-3 ss av denne blanding til side for å pensle stjernene med det senere. Så fortsett å tilsette
- 1 ss vaniljesukker,
(- 3 dråper mandelaroma),
- 1 ts kanel**,
- ca 350 g malte mandler (litt avhengig av eggenes størrelse).
Bruk en del av de malte mandlene på bordplata da du kjevler ut deigen (0,5 cm tykk), for å hindre at den klistrer seg fast.
Stikk ut stjerner (ja, det  være stjerner, selv om mine "norske" barn ikke innser det), sett de på bakepapir og pensle de med marengsmassen. (Evtl. fortynn den med litt vann hvis ikke det går.)
Bak ved 130C i ca 20 min.
Frohe Weihnachten!



*Dr. Oetkers Weihnachtsbäckerei, Moewig 1996
** Kanel er et fantastisk krydder - selveste smaken av jul- men den inneholder kumarin, som kan skade leveren ved for stor inntak. Les mer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar